Een warmtepomp is een innovatief en energiezuinig systeem dat een essentiële rol speelt in duurzame gebouwverwarming. In tegenstelling tot traditionele gasverwarmingssystemen gebruikt een warmtepomp hernieuwbare energiebronnen, zoals de warmte in de buitenlucht, bodem of water, om warmte op te wekken. Dit resulteert in efficiënte, milieuvriendelijke verwarming zonder het gebruik van gas, wat kosteneffectief is en bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot.

Met de Estia-warmtepomp van Toshiba kunt u genieten van efficiënte en milieuvriendelijke verwarming. Verwarmen zonder het gebruik van gas is een toekomstgerichte oplossing met talloze voordelen. Zonder gasaansluiting bespaart u kosten en draagt u bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. Het is een technologie die zorgt voor comfort en duurzaamheid.

Vergelijk hier de kostprijs van gas versus elektriciteit.

Werking van een warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte van de ene plaats naar de andere kan verplaatsen. Bijvoorbeeld, het kan warmte uit de buitenlucht halen en deze gebruiken om een gebouw te verwarmen.

Zo werkt een warmtepomp:

    1. Het systeem onttrekt warmte uit de gekozen bron, bijvoorbeeld de buitenlucht. Deze warmt wordt in een verdamper opgenomen door een koudemiddel, vloeistof die bij lage temperaturen warmte absorbeert (en bij hogere temperaturen warmte afgeeft).
    2. Het koudemiddel verdampt en verandert in gasvorm. De verdampte warmte wordt vervolgens samengeperst door een compressor. Dit verhoogt de temperatuur van het koudemiddel aanzienlijk.
    3. Het hete koudemiddel wordt naar een condensor geleid, meestal binnenin een gebouw. Hier geeft het koudemiddel zijn warmte af aan de binnenlucht, wat zorgt voor verwarming van de ruimte.
    4. Nadat het koudemiddel zijn warmte heeft afgestaan, wordt het weer vloeibaar gemaakt door middel van een expansieventiel. Hierdoor daalt de druk en temperatuur van het koudemiddel, waardoor het klaar is om opnieuw warmte op te nemen uit de bron.

    Dit proces herhaalt zich continu, waardoor de warmtepomp efficiënt warmte kan verplaatsen en gebruiken om ruimtes te verwarmen. Een warmtepomp is daardoor een duurzame én veelzijdige oplossing voor het creëren van een optimaal binnenklimaat in gebouwen.

Koeling

De veelzijdigheid van een warmtepomp blijkt ook uit het feit dat het systeem kan worden ingezet voor koeling. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van vloerverwarming als koelsysteem op warme dagen. In plaats van warm water kan er koud water door de vloerverwarming circuleren, waardoor het binnenklimaat aangenaam blijft. Dit toont de flexibiliteit van een lucht/water-warmtepompsysteem, dat het hele jaar door energiezuinig comfort biedt.

R32 All-in-one-systemen

TOSHIBA Estia lucht-water warmtepomp R32 All-in-one systemen

bekijk dit model
A
Estia Splitsystemen

Een Estia-splitsysteem verwarmt je huis of bedrijfsruimte op duurzame wijze en kan ook de warmwatervoorziening verzorgen

bekijk dit model
A

Meer informatie?